The Pomegranate Club

For the armchair libertinelördag 24 januari 2009

Charlotte Sometimes

Var på mitt lokala bibliotek idag och fyndade åter bland utgallrade böcker. För en krona styck köpte jag Lloyd Alexanders Llyrs slott - tredje delen om Taran Vandraren, och Charlotte Varannan dag. Den sistnämda heter Charlotte Sometimes på originalspråk och just det, det är boken som inspirerade The Cure till låten med samma namn. Charlotte Varannan dag handlar om en flicka som bor på en internatskola. En morgon vaknar hon som vanligt i sin säng i sovsalen, men på något sätt har hon förflyttats 40 år tillbaka i tiden. Charlotte Varannan dag är en barnbok som kom ut första gången 1969 då Robert Smith var tio år, och boken gjorde uppenbarligen starkt intryck på honom. För en krona fick jag alltså både lite engelsk pop- och barnbokshistoria. Inte så dumt.On candystripe legs...

4 kommentarer:

Creutz sa...

Mein Gott, vilken trevlig blogg!

Helena sa...

Vad kul! Det här visste jag inte. Låter som en spännande bok som blir ännu mer spännande med den där The Cure-kopplingen. Kul när man fyndar på de där biblioteksutförsäljningarna av gallrade böcker. Sist jag fyndade så fick jag tag på ett helt gäng Gabriel Garcia Marquez-romaner. Men det var ett tag sedan.

Pomegranate sa...

Creutz: Tack, och tack det samma!

Helena: Ja, ibland kan man verkligen göra fynd. Jag hittar ofta gamla barnböcker jag läst som liten, och som jag köper mest av nostalgiska skäl. Charlotte Sometimes har jag däremot inte läst så det var extra kul.

Olov på Drömmarnas Berg sa...

Åh, den minns jag med värme från barndomen!