The Pomegranate Club

For the armchair libertinelördag 10 januari 2009

Arsenik och gamla spetsar

Doften av nybakade scones sprider sig i huset. Uppslagen i mitt knä ligger Mord kring katedralen vars baksidetext lyder som följer:

Är Ni förtjust i små idylliska engelska landsortsstäder som ligger och dåsar kring sin ärevördiga katedral, sina pubar och gamla korsvirkeshus? Där tiden tycks ha stått still och onda tankar och mörksens gärningar frodas? Följ då med till Tolnbridge, inbäddad i grönska och ro och illasinnade tankar. Som sällskap får Ni ingen mindre än den spirituelle och skarpsinnige professor Gervase Fen som sällan nekar sig ett practical joke eller en lockande mordgåta. Hos sina prästerliga bekanta i Tolnbridge får han rika tillfällen att gå på jakt-inte bara efter en sällsynt förslagen mördare, utan även efter häxor och spioner.

O brother. Min inre viktorianska ungmö får dåndimpen och famlar efter luktsaltet. Eller rättare sagt, hon ropar på sin kammarjungfru som får famla åt henne. Hursomhelst.

Jag har planer på att starta ytterligare en blogg. Med tanke på att jag inte hinner uppdatera den här bloggen så ofta som jag skulle vilja är det kanske oklokt. Men det finns ju så mycket att skriva om som inte riktigt lämpar sig i en klubb för armchair libertines. Som t ex pusseldeckare, tedrickning, semlor, korsord och Sickan Carlsson. Jag har registrerat en blogg med namnet Arsenik och gamla spetsar just för detta syfte. Än så länge finns det inga inlägg, men boken jag just har börjat läsa hör definitvt mer hemma där än här. Vi får se hur jag gör.


Off topic

3 kommentarer:

Ylva sa...

Om du så skriver så pass sällan som en gång i månaden på Arsenik... ska jag slaviskt läsa allt du har att säga om Sickan Carlsson och scones. Jag lovar. My favorite topics...

Pomegranate sa...

Tack! Skönt att höra att det finns fler som förstår att uppskatta livets väsentligheter ;) Nu blev jag peppad...

Tsibele sa...

Jag sällar mig till kören av uppmuntrande tillrop! Skriv! Mer!
Eller med Auntie Mames ord
LIVE -LIVE -LIVE!!!!!!