The Pomegranate Club

For the armchair libertinelördag 6 december 2008

Kulturevenemang vi missat, del 215


Häromveckan höll Tiina Rosenberg fördrag på Armémuseet om Zarah Leander. Dessvärre såldes evenemanget ut utan att jag hade hunnit skaffa biljett. Därför blev jag inte så lite glad när jag såg att Professor Rosenberg skulle hålla författarsalong om sin kommande bok Bögarnas Zarah nu på söndag. Det skulle dessutom serveras sconesbuffé vilket ju i sig är mer än trevligt. Glatt skickade jag iväg en förfrågan till min gode vän E om att göra sällskap dit. Med vändande post fick jag detta svar:

Sconesbuffe med zarahbögar på författarsalong? Är du inte riktigt klok? Inte
en chans innan den där "social fobi"-kursen som du talade om *tar 3 sobril*


Det hade inte slagit mig att det där kunde vara lite läskigt. Betyder det att medicinbytet fungerar, eller håller jag på att tappa greppet om tillvaron? För bara sisådär tre veckor sedan backade jag ur Gombrowicz-seminariet med Ms Lowden när jag såg att det skulle "serveras soppa efteråt." Snacka om mardröm att stå där med en plastmugg polsk buljong i näven och se bortkommen ut, tänkte jag och bokade av mig själv. Och nu reflekterar jag inte ens över att det kanske kunde bli jobbigt på författarsalongen? Tur att jag har E som håller mig på jorden.

Se Zarah sjunga för glada SS-officerare här

1 kommentar:

Pojkfröken sa...

Jag är den antidepressiva medicinens antidote. Skulle däremot inte ha ngt emot att klämma några scones med dig, Zarah och Tiina i ett chambre separee på till exempel Classic Team Room. Ska vi skicka ibjudningar till dem? /E