The Pomegranate Club

For the armchair libertinesöndag 31 januari 2010

A Sinister Aura

Regnet öser ner och Miss Polly Plum och hennes betjänt Montgolfier Handgraves tvingas därför avbryta sin automobilfärd och ta in på hotell i en liten stad i Massachusetts. Samma kväll tar en ung man sitt liv och Miss Polly hemsöks av drömmar om vad som hände honom. Var det verkligen självmord?

A Sinister Auraär löst baserad på verkliga händelser i slutet av 1800-talet, men författaren och illustratören Bret M Herholz har flyttat storyn till 1929. Nu är det inte intrigen som är den stora behållningen utan de stämningsfulla illustrationerna. Herholz har även omsatt Wiliam Gilettes Sherlock Holmes-pjäs till serieformat och har planer på att ge ut sin egen version av Alice i Underlandet.

3 kommentarer:

Inkling sa...

Vilka underbara bilder! De lovar gott och jag tackar för ännu ett omistligt tips.

Pomegranate sa...

Ja, det här var en riktigt trevlig upptäckt. Historien är som sagt en bagatell, men en mycket snygg sådan!

Pojkfröken sa...

Jag vet inte varför jag inte hittar någon kommentarsknapp på inlägget om Bode, men alltså: Oh. My. God. HAHAHAHA hur har jag kunnat missa den här mänskan!? Bordellmammans känner man ju till, men uppenbarligen inte mannen bakom den. Jag snor wikipediatexten för egen publicering. Vem har skrivit den texten förresten? Den är ju också kul. Men jag ska anmäla den för att vara alltför värderande och skriva en alternativ som talar FÖR Bode och hans personlighet. Vem har sagt att han var galen? Inte jag.