The Pomegranate Club

For the armchair libertinesöndag 17 januari 2010

I wandered lonely as a cloud...

Det började med Caspar David Friedrich-utställningen på Nationalmuseum i höstas och fortsatte sedan med Jane Campions film om John Keats som nyss hade premiär. Mina vänner, jag är glad att kunna meddela att ROMANTIKEN är tillbaka. I vår gäller karlar i knäbyxa och kravatt, långpromenader bland påskliljorna och fårfiol till middag. På kvällarna sitter vi i brasskenet och skriver dikter till Månen och en och annan grekisk urna eller bara DYRKAR varandra så där i största allmänhet.

Jag kanske låter ironisk, men inget kunde vara mer fel. Jag vill också ligga på mage i gräset och skriva poesi om dagarna och ta månskenspromenader och experimentera med egna opiumtinkturer på nätterna. Vem vill inte leva det enkla livet på landet (d v s bara en köksa till hjälp förutom gamla Mrs Bridges som kommer in på fredagar och dammar av det värsta) långt bortom stadens hets och stress? Jag kommer säkert att få anledning att återkomma till romantikerna. Projekt Sturm und Drang har just inletts.

För inspiration rekommenderas läsning av Dorothy Wordsworths dagböcker och Gunnar Hardings trilogi om Byron, Shelley, Keats och Wordsworth.


-Min hatt den har tre kanter.
-Min med.

8 kommentarer:

Kajsa sa...

Haha, jag är såååååå med dig, vill också leva "det enkla livet"!

Lisa sa...

Glöm modetidningar, Ebba von Sydows och Anna Wintours! Din analys av kommande vårtrender är härmed den enda som räknas.

Pojkfröken sa...

Faktum är att jag kollade på ett par knäbyxor för bara någon vecka sedan. Men det föll på att jag inte visste vad jag skulle ha för skor till.

Bokomaten.. sa...

Mrs Bridges... syftar du på Herrskap & Tjänstefolk då...? Bara en tanke som flög genom huvudet... tidernas serie!

Annars kan jag endast lovorda denna kommande trend! Letat knäbyxor i tweed i åratal utan resultat. Kanske man äntligen skall kunna förvärva ett par då.;-)

Inkling sa...

Ack, Pomegranate, vad din analys och trendbarometer gläder mitt gamla hjärta. Låt oss leva precis så där.

Pojkfröken: Du ska så klart ha argylemönstrade knästrumpor och promenadskor till dina knäbyxor! Eventuellt stövlar, det beror på byxans pösighet.

Pojkfröken sa...

Kära Bokomat! Jag kan i ämnet knickers rekommendera den här hemsidan http://www.fieldandcountryantiques.co.uk. Där dyker allt man inte visste att man ville ha upp, förr eller senare.

Nu ska jag på Inklings rekommendation surfa på promenadskor av typen "handspikade-i-tre-år-av-liten-italiensk-farbror".

Ordverifiering: denuring

Pomegranate sa...

Roligt med sådan uppslutning kring projekt sturm und drang! Jag har legat magsjuk i ett dygn och har hunnit fundera på finansieringen. Ska försöka sälja in idén till trean eller femman som ett Paradise Hotel/Robinson för känsliga konstnärssjälar. Roligt när det visar sig att alla har tagit med samma "personliga sak" - ett välläst ex av Unge Werthers lidanden.

Pojkfröken: Glöm inte lösvaderna under argylestrumporna!

Bokomaten: Jag plöjer just nu säsong 3 av tidernas serie...du hade alltså helt rätt.

Pojkfröken sa...

Pomegranate! Magsjukdom är ju very Sturm und Drang, eller man ser ju väldigt S&D ut efteråt. Smal, ömklig och blek. Jag vet, jag låg ju förra veckan.

Min personliga sak till "Expedition Goethe" blir duelleringspistoler (2 st). De ska användas med stil, vemod och ofta.