The Pomegranate Club

For the armchair libertinelördag 2 januari 2010

Baker Street revisited

Jag var först skeptisk, sedan försiktigt positiv och nu är jag SJUKT peppad inför Sherlock Holmes-filmen ikväll. So what att jag inte kunde se den på premiären iförd viktoriansk galadräkt. So what att jag kommer att avnjuta den i Täby Centrum (av barnvaktstekniska skäl) och inte på Leicester Square. Spelar roll. Uppladdningen har skett i hemmets lugna vrå med te i Sherlockmuggen och The Great Mouse Detective på youtube. Jag är redo.

8 kommentarer:

Lisa sa...

Jag hoppas att du får en trevlig biokväll och att filmen behagar!

Vilken underbar idé med biogodis med viktorianskt tema! Popcorn är dessutom så... oorginellt. Själv satsade jag igår istället på något så smärtsamt nördigt som klädsel (av ekonomiska och tidsrelaterade skäl var temat på min nysydda outfit dock inte "viktoriansk gala" så mycket som "lantlig viktoriansk skolfröken").
Jag har faktiskt aldrig ätit kanderade äpplen, måste testa det någon gång (som jag förresten lärt mig att kallas "pommes d'amour" på franska.)

Skandalöst nog tror jag nog att jag - ve och fasa - faktiskt har lyckats missa Jude Law i Schoscombe (jag kan väl omöjligen ha glömt synen av honom i klänning...?), men förhoppningsvis kommer jag snart dit i mitt genomtittande av DVD-boxen. :D

Pomegranate sa...

Pommes d´amour..! Jag har inte heller smakat sådana, men det var ju lite skoj att en av skurkarna åt på en "äppelklubba" eller nåt sånt i filmen. Din klänning var fantastiskt fin förresten.

Lisa sa...

Ja, just det, den scenen kommer jag ihåg. :) Det hade ju varit det ultimata biogodiset då, att ta upp i samma scen (och låta resten av publiken tänka: goodness gracious, är det doftbio vi är på!)

Tack så mycket. :)

Lisa sa...

Ack, om ändå alla anatomiska modeller såg ut som Watsons...

Bokomaten.. sa...

Åh, den ska beskådas imorgon.. läääängtar.. har peppar genom att se gamla Holmes-serie-avsnitt ikväll och kommer naturligtvis ha en termos té med imorgon, som jag brukar när jag går på bio så mysfaktorn ska infinna sig. Morfin och kokain hade kanske varit mer passande efter att chockad ha sett de gamla avsnitt jag såg som barn och då totalt missade vilken drogpropaganda det är!

För övrigt är det em sorg och en skam att jag missade Jude Law när han var här nere i krokarna för att spela hamlet i somras.. biljtterna sålde slut på två röda... SORGLIGt är bara förnamnet...

Bokomaten.. sa...

(för övrigt just läst ut "Her fearful symmetry.." Så avis på att du fortfarande har den som "vän"...)

Pomegranate sa...

Termos med te, det ska jag också börja med. Jag är övertygad om att du kommer att gilla filmen, miljöer och kläder är fantastiska - mumma för anglofiler helt enkelt.

Her fearful symmetry är egentligen utläst sedan länge, jag är så dålig på att uppdatera läslistan... Visst är den fantastisk?

Bokomaten.. sa...

JA!! Jag saknar att läsa den! Borde ta tag i det lästa och blogga lite om den..

Och jajamensan, visst var Sherlock som praliner för en liten anglofil.:-D Mycket nöjd med bildspråk och alla tweedkostymer. Slurp.:-)