The Pomegranate Club

For the armchair libertinefredag 11 september 2009

Döda vita män

Hjälp! Vad ska jag tycka om detta? Johan Hakelius har skrivit en bok om engelska eccentriker som Evelyn Waugh, Stephen Tennant och Walter Mosley. Det är ju rakt upp i min allé egentligen, men...Johan Hakelius? Jag har nog inte läst en rad av honom, vet bara att han brukar (brukade?) sitta på Aftonbladets sista sida iförd engelsk tweedkavaj och, har jag utgått ifrån, spy galla över alla som politiskt stått till vänster om Djinghis Khan. Eller? Jag har verkligen ingen aning. I kulturradion recenserar Ulrika Knutson boken och den verkar hur intressant som helst. Lyssna här. Inslaget är bara två minuter. Jag kanske måste beställa den här boken på en gång. Förvirring råder hemma hos granatäpplet just nu. You´ve rocked my world, Hakan.


6 kommentarer:

Pojkfröken sa...

Hakelius är ett mkt oroväckande ämne. Så mycket på minussidan och så jobbigt mycket på plussidan. Boken är säkert bra, men varför kunde inte t ex Annette Kullenberg ha skrivit den? Eller någon som är mer ÖPPET högerextremistisk countrywear typ Ian Wachtmeister (Sveriges lord Moyne). Då hade man ju köpt den på stört.

Pojkfröken sa...

Nu vet jag:
Johan Hakelius = högerns motsvarighet till Göran Greider.
Lite FÖR uttänkta. Man blir misstänksam. Kan inte tas på allvar.

Anonym sa...

Den engelske fascistledaren Mosley hette Oswald i förnamn. Walter Mosley är en amerikansk författare. Ulrika Knutsson säger Walter när hon introducerar fascisten och sedan Oswald. Konstigt.

Pomegranate sa...

Pf: Ja, det är verkligen något oroande med folk som man inte omedelbart kan placera in i ett fack, god eller ond.

Anonym: Oswald...såklart. Nu får jag skämmas.

Country Girl sa...

Jag gillar det som Hakelius åstadkommer i Spanarnba i P1, och det är tillräckligt för att jag ska digga den nya boken. Tack för tipset - ännu en gång.

Pomegranate sa...

Att han är med i Spanarna hade jag också missat, men nu har jag lyssnat på hans senaste spaning (tack för tipset själv!) samt klickat hem boken från Adlibris.