The Pomegranate Club

For the armchair libertinemåndag 23 november 2009

Litterär kanon i popformat

På en av mina favoritskivor, The Divine Comedys Promenade återfinns den förtjusande nördiga låten The Booklovers. Skivan är från mitten av nittiotalet och det var ett tag sedan jag lyssnade på den, men när jag fick ett tips om Richard Brautigan kom jag att tänka på den igen. Richard Brautigan är nämligen en av många författare som förekommer i låten. Inledningsvis hör vi Audrey Hepburn som bokhandelsbiträde i filmen Kär i Paris. Låten innehåller dessutom tre samplingar från Ett rum med utsikt. Förtjusande som sagt.
7 kommentarer:

Den anonyma sa...

Åh, vilken bra låt, tack. Jag gillar den skarpt, skall leta upp Divine C på grooveshark.Edit: sagt och gjort. Precis min sorts musik, superbo.
Får jag tacka genom att tipsa om Atlantis julmarknad 3 dec 15-19 30 ? Stureg 24, Hakelius där och signerar (tveksamt i min bok, dock)men även Jan Stolpes Platonöversättningar. Inte fel.

Pojkfröken sa...

Är det här en popblogg? Jag känner mig lurad. Lustigt dock att du klämmer till med en fet bild på Kafka just idag, jag tänkte nämligen på honom och Kierkegaard i duschen i morse. Nej, inte på DET sätt som du tror.

Ordverifieringen är "scones" btw.

Pomegranate sa...

Anonym: En signerad Hakelius låter som en bra julklapp, frågan är bara till vem.

Pojkfröken: Jaså! Så bafatt man lägger in lite musikunderhållning så har man gått och blitt popblogg?? Dueller är ju förbjudna nuförtin, men vi kan kanske göra upp om saken över en gurksandwich på Classic Tea Room. Apropå scones.

Pojkfröken sa...

Aha! Du sert inte genom datan, men handsken är kastad hära! Misstänker att madamerna bakom disken på CTR skulle uppskatta en liten gurkduell bland soffgrupperna.

Läste f.ö. en krönika om att mode är för 00-talet vad popen var för 90-talet, vilket fick mig först att skrockande instämma av förakt mot bägge decennierna, för att därefter snabbt känna mig väldigt gammal när jag insåg att jag nog inte riktigt lämnat 90-talet ännu eftersom jag HELT glömt bort att bli modefantast a la mamsell Fahrman e.d.
Tycker Pomegranatebloggen funkar alldeles utmärkt som modeblogg med sina fabulösa fredagsbilder!

Och apropå det finns nu en utmärkt svart sammetsmuff anno ca 1930 till salu på ett av stadens auktionshus, gör sig bra inslagen i julklappspapper, kan du ju alltid hinta till herr Pomegranate och de små tomtenissarna när de ska ut och julhandla.

Den anonyma sa...

Men Pojkfröken - det är bara tacknämligt om Pomegranaten upplyser upp sin omgivning även om musik.Själv har jag bytt kontor och numera lyssnar alla på spoti eller groove vilket gör att man inte längre kan share i nätverket av itune som förr.
Alltså blir jag glad var gång någon tipsar om nytt - har du något bra tips kanske ?

Pomegranate sa...

Pf: Hm. Finns en del att orda om när det gäller popbloggar och modebloggar, nittiotal och annat.

DA: Pojkfrökens musiksmak? Tänk moderaterna. Den är en kombination av Gamla moderaterna: Bach och Nya moderaterna: Da Buzz. Jo, det är sant.

Den anonyma sa...

Da Buzz - du skojar. Tycker han borde prova detta, om inte annat för titeln (som man ju gillar skarpt)
http://www.youtube.com/watch?v=UuHcN9Cg5J8