The Pomegranate Club

For the armchair libertinefredag 11 februari 2011

Vad tror vi om Downton Abbey?

Imorgon visar Svt 1 en "storserie" från engelska ITV, Downton Abbey. I sju delar får vi följa herrskap och tjänstefolk på ett engelskt gods sedan två av familjemedlemmarna har gått under med Titanic. Vågar man hoppas på något riktigt bra, i stil med Gosford Park? Av vinjetten att döma verkar det MYCKET lovande, men jag är nog inte rätt person att avgöra egentligen. Lyckas sällan få på mig de objektiva glajjerna när det gäller engelskt kostymdrama.

6 kommentarer:

Noémi sa...

Åå, vad härligt! Jag tyckte väldigt mycket om Gosford Park, och är svag för brittiska serier med liknande tema(Herrskap och tjäntstefolk, You Rang M'Lord?, Jeeves and Wooster etc). Hoppas den är bra!

Bokomaten sa...

Vi som redan sett hela serien kan meddela att DU KOMMER ATT ÄLSKA DEN!!!!!!! jag menar riktigt, riktigt, riktigt, riktigt bra!! Priserna lär hopa sig över den här serien.

Anonym sa...

Åh, vilken tur att jag såg det här annars hade jag garanterat missat hela spektaklet. Låter ju underbart!

snowflake sa...

Jag gillade. Ströde mig lite på att de var så väldigt familjära över klassgränserna, men annars: mmm! Ingen kan spela elaka överklassmatriarker som Maggie Smith.

Fian sa...

Jag missade första delen, men tänker lätt se andra nu på lördag! Den verkar otroligt lovande ...

Jag har nyss tittat färdigt på en BBC-version av The Barchester Chronicles med en väldigt ung Alan Rickman som machiavelliskt slug uppkomling. Need I say more?

Anonym sa...

Gosford Park är bra men långt ifrån fantastisk. Skådespeleriet behöver man inte anmärka på, ej heller berättelsen. Ljus, foto och musiksättning gör dock att den känns allt för amerikansk för att appelera till mig som angloman. Men det kanske är det som är meningen... amerikanens upplevelse av det främmande och exotiskt brittiska?