The Pomegranate Club

For the armchair libertinesöndag 27 februari 2011

Söndag utan Sherlock

Ack ja, visst känns det tomt? På bara tre veckor blev jag fast, och nu är abstinensen ett faktum. Okej, avsnitt två var ingen höjdare, men det första och sista avsnittet var något av det bästa jag sett. Faktum är att jag oroar mig lite över det inflytande Benedict Cumberbatch och Martin Freeman har fått när det gäller min inre bild av Holmes och Watson. Betyder detta att det i fortsättningen är Mr Cumberbatchs gängliga gestalt jag kommer att se framför mig när jag läser novellerna? I så fall är det inget mindre än en revolution på gång. "Min" Holmes har alltid varit den något överspände (och i ärlighetens namn lite väl manierade) Jeremy Brett i Granadas Holmesserie från åttio- och nittiotalet. Nog för att jag verkligen gillade Robert Downey Jr och Jude Law, men Cumberbatch/Freeman...you rocked my world.

9 kommentarer:

Illusionernas blogg sa...

Lite" Doctor Who" medan du väntar på nya Sherlock-avsnitt? Scifi är ju inte riktigt din grej, men den serien görs av samma gubbe (Moffat).

Bokomaten.. sa...

De påbörjar inspelningen av nästa omgång i maj!! Kommer på BBC till hösten!

Pomegranate sa...

IB: Jag är beredd att testa allt! Doctor Who har jag faktiskt varit lite nyfiken på ett tag. Tackar för tipset.

Bokomaten: Ja, man får försöka hålla ut tills dess. Och som du mycket riktigt gissade; Jag tycker Downton Abbey är fantastiskt.

Inkling sa...

I knooow! They rocked my världsbild också. Men jag tycker faktiskt inte att Jeremy Brett och Benedict Cumberbatch är så himla olika. Tvärtom. Tydligen har Cumberbatch studerat Brett ordentligt, såg jag i en intervju, och det tycker jag faktiskt syns. Det där aningens sinnessjuka beteendet, ryckigt, snabbt, munhuggande, hetsigt, otåligt... I like!
Kanske nya Sherlockavsnitten kan komma på Svt om...ett år, typ? I can't wait...

Pomegranate sa...

Point taken. Det där maniska finns ju hos båda, men jag tycker Brett är betydligt mer stissig än Benedict på ngt vis. Och jag gillar också båda. Mycket.

Hanna sa...

Vad hände med den här bloggen?

Michaela sa...

Nej men SNÄLLA Pomegranate, uppdatera!

Anonym sa...

http://www.youtube.com/watch?v=OjzTBKvdI8E

Michaela sa...

Nej, men antingen måste du uppdatera här eller avslöja vad du heter och skaffa öppen profil på Facebook så man kan börja stalka där i stället! Ditt val!
(Sällar mig till gruppen "vi som hotar folk anonymt på internet".)