The Pomegranate Club

For the armchair libertinefredag 9 april 2010

Nu då?

Jag hamnade i en lässvacka för ett tag sedan. Jag påbörjade ett antal romaner, men orkade aldrig läsa ut dem. Sviktande lust drabbar de flesta någon gång i livet, och då är det viktigt att inte drabbas av panik. Det finns hjälp att få! Prata med din partner eller din lokala bibliotekarie, kommunikation är a och o i såna här sammanhang. Det finns inga generella lösningar, men för mig brukar lagom lättsam underhållningslitteratur funka. Den här gången blev det Kryptan av Kate Mosse. Jag tänker inte skriva så mycket mer om den än att den gav mig läslusten tillbaka - with a vengeance: Paris i slutet på 1800-talet, mystiska tarotkort, Debussy, familjehemligheter, fina naturskildringar av franska Pyreneerna, en hemlig krypta, lite magi och övertro, och dessutom en dos bibliofiliporr och en syfilitisk illvilling. Bokhora gillade medan Bokbloggen avskydde.

Frågan är nu hur jag går vidare. Blev lite sugen på att läsa franska (översatta) romaner om stora dammiga och instängda våningar med slokande blomsterarrnagemang i vaser...kanske ligger det en tbc-sjuk i nåt rum nånstans. Eller ska jag gå loss på War Damage av Elizabeth Wilson ....efterkrigstidens London lockar alltid. Eller kanske White is for Witching av Helen Oyeyemi eller Susanna Clarkes The Ladies of Grace Adieu? Ack, alla dessa val...6 kommentarer:

Bokomaten.. sa...

Gud, blir sugen bara jag ser omslagen.:-) Sverige har mycket att lära..

Pomegranate sa...

Ja, jag hade svårt att välja faktiskt. Till slut blev det en helt annan bok, också med ett snyggt omslag. Vädligt Six feet under.

Läst, sett & hört sa...

Något franskt?
Joris-Karl Huysmans, Mot strömmen,
kanske? Han flöt upp direkt när jag läste ditt inlägg

Pomegranate sa...

Tack så hemskt mycket för tipset! Reserverade den genast på biblioteket. Blev nyfiken på I avgrunden också.

Läst, sett & hört sa...

Välj inte! Ta allt!

Jag tycker att du har en jätteläcker blogg.

Pomegranate sa...

Tack för berömmet, vad glad jag blir!