The Pomegranate Club

For the armchair libertinetisdag 17 mars 2009

Spleen

Ack vad gör man när man drabbats av Lifsleda? Ja, inte bloggar man i alla fall. Och inte läser man nytt och spännande. Nej, man går tillbaka till de gamla snuttefiltarna: Agatha Christie, John Dickson Carr och Maria Lang. Och så lite Tordyveln flyger i skymningen. Sen gör man ett halvhjärtat försök att skriva ett initierat och djuplodande inlägg om prerafaeliterna som just nu ställs ut på Nationalmuseum. Det går fullständigt åt helvete och man inser sina tillkortakommanden som konstkritiker och nöjer sig därför med att uppmana eventuella läsare att gå dit och glo själva. Se så, iväg med er.

Till slut inser man att det är dags att Ta Sig I Kragen. Som Neil Tennant skulle sagt: When the going gets tough, the tough go shopping. Lite klickande inne på Adlibris och så är följande titlar på väg hem till mig:

Andrew Taylor: Bleeding Heart Square
Charlotte Brontë: Jane Eyre (i nyöversättning!)
Magdalena Ribbing: Den vackre kungamördaren, Adolph Ludvig Ribbing. "Ribban" skriver om sin anfader som var en av männen bakom mordet på Gustaf III.
Maud Webster: Döden i Rom - en annorlunda guide till den eviga staden

Aaah, det känns redan lite lättare att andas. Och så finns de folk som påstår att man inte kan konsumera bort sin ångest.

Inga kommentarer: