The Pomegranate Club

For the armchair libertinemåndag 9 februari 2009

Viktoriansk frossa

Idag fick jag mitt efterlängtade paket från Adlibris. Förutom The New Annotated Dracula (med förord av Neil Gaiman!) kunde jag med darriga händer plocka upp följande:
Bacchus at Baker Street: Sherlock Holmes and Victorian Drinking Lore
Ladies, Ladies: The Women in the Life of Sherlock Holmes
The Mysterious World of Sherlock Holmes
samt
Hästen från porten av Carina Burman.

Jag har med andra ord dryga 1000 sidor viktorianskt frosseri framför mig. This is too good for ordinary people, som Queen Victoria troligtvis inte sa.
Tonight she´s gonna party like it´s 1899

4 kommentarer:

svenskapanoptikon sa...

Hur kan så många av mina intressen finnas samlade i en och samma blogg? Holmes, Gösta Ekman d.ä. (d.ä.=den äkta), steampunk, sekelskifte. Och då har jag bara bläddrat två sidor bakåt... Den här bloggen ska bli mitt gift hädanefter.

Jag har några sajter som nog kan intressera dig. Du hittar dem i blogrollen på http://mattiasbostrom.wordpress.com

/Mattias B

Ylva sa...

Haha, jag håller helt med Mattias!
För övrigt vill jag bara framföra mina enorma avundsjuka på ditt bokpaket! Tänkt så mycket underbara böcker det finns! Rule Britannia!

Pomegranate sa...

Det känns skönt att veta att det finns fler som förstår att uppskatta det goda och sanna i livet :) Mattias, nu fick jag prestationsångest men jag ska göra mitt YTTERSTA så att det här kan bli din seven percent solution ;)

Ylva: Ja, de verkar helt fantastiska, slog upp en sida på måfå i Ladies, Ladies och fick läsa om Tillie Anderson, "from Skåne, Sweden" som blev mästercyklist i Amerika under namnet "The Terrible Swede". (Detta apropå novellen The Solitary Cyclist) Hela boken tycks vara full av den typen av roligheter.

Fian sa...

Oooh, håller med Ylva - vilket bokpaket!

Jag är omåttligt förtjust i Euthanasia Bondesson. Med ett sådant namn på sin protagonist kan man näppeligen misslyckas ...

Stort nöje!